logo bk anzegem

Buurtbewoners

Hou er rekening mee dat er tussen 8u30 en 18u30 heel wat verkeershinder in onze gemeente zal zijn. Vermijd dus zeker het parcours op die dag. Probeer op voorhand al een alternatieve route te zoeken als je je die dag
moet verplaatsen. Woon je op het parcours of ben je ingesloten door het parcours, beperk die dag dan je verplaatsingen.

Het parcours wordt niet afgesloten (met uitzondering van een paar straten, zie verder). De politie zal dus het hoogstnodige plaatselijke verkeer op het parcours toelaten. Dat kan alleen maar nadat het peloton (de groene vlag) is gepasseerd en als je in dezelfde richting rijdt als de wielerwedstrijd. Wie echter een alternatieve route kan nemen, moet dit zeker doen, zo vermijden we grote verkeershinder en lange wachttijden.

Doorgaand verkeer zal de politie via de N382 omleiden. Zwaar vrachtverkeer wordt omgeleid via afrit Waregem en de N382.

We vragen dat landbouwvoertuigen op die dag zeker het parcours vermijden en dat landbouwers proberen hun activiteiten langs het parcours (bv. oogsten) uit te stellen.

Afgesloten straten

Volgende straten worden vanaf 8u30 tot na de wedstrijd (ongeveer 18u30) volledig afgesloten, ook voor fietsers én voetgangers

  • Bomstraat
  • Schernaai
  • Hellestraat (tussen Hoogstraat en Tiegemberg)
  • Hoogstraat
  • Meuleberg
  • Tiegemberg* (tussen Warandedreef en Bomstraat) (* uitgezonderd voor wie een plaatsje op Tiegemberg heeft gereserveerd. Deze worden te voet wel op Tiegemberg toegelaten, meer info hierover op p. 4)
  • aankomstzone (t.h.v. gebouwen Escolys, Heirbaan 73)
  • Engeldreef

Wie in deze afgesloten straten woont, zal de eigen woning alleen nog maar te voet kunnen bereiken/verlaten. Moet je die dag met de auto weg, dan raden we je aan je auto net buiten het parcours te parkeren.

Parkeerverbod

Op het volledige parcours geldt er een parkeerverbod. Dit om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen.
Daarnaast geldt er op die dag ook in volgende straten een parkeerverbod (kan op vraag van de politie nog uitgebreid worden): Klijtstraat – Elstweg – Klijtberg – Razenheedstraat – Brandgatstraat – Tiegemberg – Engeldreef.

Eenrichtingsverkeer

Op die dag zal er in de Groenstraat ook tijdelijk eenrichtingsverkeer gelden (inrijden via Brabantstraat / Schaagstraat).
Deze straat zal enkel gebruikt mogen worden door bewoners, organisatie, VIPS, …
Ook in de Razenheedstraat (inrijden vanaf Vichtsesteenweg) en Brandgatstraat (inrijden vanaf Groenstraat) zal er eenrichtingsverkeer gelden.

Voor detail kan u het document hier links downloaden.