logo bk anzegem
27/08/2020

BK wielrennen gaat dan toch door met beperkingen: “Kom niet naar Anzegem, alleen vips welkom”

“Dinsdag 22 september gaat het BK wielrennen door.” Dat zegt medeorganisator Erik Demets. “Er mogen niet meer dan 600 vips komen, en het publiek wordt afgeraden te komen kijken. De Tiegemberg wordt afgesloten. We hebben nu minder dan een maand om alles te organiseren.”

De derde datum wordt de goede datum voor Anzegem. Dinsdag 22 september starten om 9.30 uur de vrouwen in Anzegem voor hun BK wielrennen, de mannen starten om 12 uur in Halle. “We hebben dinsdagavond samengezeten met de bond”, zegt Erik Demets namens de organisatie. “In Escolys mogen er 200 vips binnen en 200 vips buiten. In Steeno mogen er nog eens 200 vips plaatsnemen. In totaal dus 600 vips in plaats van de voorziene 2.500 tot 3.000.”

De organisatie betaalde 195.000 euro aan Belgian Cycling, nu zullen er veel minder mensen aanwezig mogen zijn. “We zullen zeker nog samen zitten voor het financiële plaatje. We gaan ook proberen sponsorpakketten te verkopen aan mensen die enkel visibiliteit willen. Spandoeken of banners langs het parcours. Het is kort dag, maar we gaan er zeker het beste van maken.”

“Het publiek vragen we om niet naar Anzegem te komen. Er is geen enkele randactiviteit toegestaan, ook geen verkoopstanden van drank of eten. Tiegemberg wordt afgesloten, er zal daar maximaal plaats zijn voor 200 of 400 mensen. De cafés mogen open zijn, maar volgens de coronaregels. Die mogen ook niks extra doen. Aan de aankomst mogen er maximaal 400 mensen staan. Het is logisch dat we die voorbehouden voor de vips die er voor zorgen dat we het BK kunnen organiseren. Die vips mogen onder geen beding contact hebben met de renners. Ook dat moeten we extra bekijken.”

Toch door Wortegem-Petegem

“Twee weken geleden kregen we een zware dreun te verwerken toen Wortegem-Petegem eraan dacht de passage op hun grondgebied te verbieden. Dat is nu van de baan. De coronacijfers waren toen ook slechter. Nu zijn we echt tevreden dat het BK er alsnog zal komen in Anzegem.”

“Het parcours wordt wel nog een uitdaging. We moeten bekijken dat de bewoners aan de binnenzijde van het parcours hun huis kunnen bereiken. De N36 zal open blijven voor en na de passage van de renners, idem voor de bedrijven die toegankelijk moeten zijn. We moeten alles nog concreet beslissen maar verkeer na de groene vlag zal mogelijk zijn.”

Burgemeester Luc Vander Meeren (Open VLD) van Wortegem-Petegem bevestigt dat de wedstrijd mag passeren op hun grondgebied. “Het is een korte passage, voorlopig weet ik ook niks van activiteiten aan het huis van Tim Merlier. Voor ons is er geen probleem.”

Bron: Nieuwsblad