logo bk anzegem
06/03/2020

Belgisch Kampioenschap Elite Heren start in Halle

Toen het Belgisch Kampioenschap voor Elite gepland werd, kwam het idee om de elite mannen buiten het gesloten parcours te laten starten zodat de dames later konden starten. Dit concept werd direct geaccepteerd door Belgian Cycling en reeds toegepast voor het BK dat plaats vond in Gent.

Burgemeester Claude Van Marcke van Anzegem en schepen Michel Bellemans van Halle waren onmiddellijk gemotiveerd om het Belgisch Kampioenschap naar Anzegem te halen. Onder impuls van voorzitter Marc Steeland van Yvegem Sportief werd een overeenkomst gemaakt met Belgian Cycling en het hek was van de dam.

De beslissing om buiten het parcours te starten werd redelijk snel genomen en de keuze van de startplaats lag redelijk voor de hand. Met als basis de wedstrijd Halle-Ingooigem en de motivatie dat schepen Bellemans de eerste contacten had gelegd met Belgian Cycling, richten de organisatoren van Anzegem Cycling de ogen op Halle.

Op 16 juli werd de definitieve overeenkomst getekend door alle betrokken partijen in het gemeentehuis van Anzegem: stad Halle, gemeente Anzegem, Anzegem Cycling en het Startcomité Halle-Ingooigem. De twee ondertussen overleden politici Van Marcke en Bellemans keken over de schouder mee bij dit officeel gebeuren.